Jouw Badhoevedorp

Terug naar vorige pagina

Over mij

We stellen deze vragen zodat we weten wie er met ons meedenkt. En hoe de deelnemers zijn verdeeld op basis van bijvoorbeeld hun leeftijd. We willen namelijk zoveel mogelijk verschillende mensen laten deelnemen, zodat we een goed beeld krijgen van wat Badhoevedorp wil. Je bent niet verplicht (alles) in te vullen en natuurlijk gaan we vertrouwelijk met je antwoorden om.

Je moet je inschrijven of aanmelden om deel te nemen.

Ik ben ... inwoner van Badhoevedorp:

Ik heb ..... vertrouwen dat de gemeente luistert naar de wensen van de inwoners:

Ben je op de hoogte van de plannen voor het dorpsplein en het centrum?

Hoe belangrijk vind je het om mee te kunnen praten over het centrum:

Bedankt voor het invullen van de vragen

Ga door naar de peiling of dien een idee in.


Je moet je inschrijven of aanmelden om te reageren.
 • Catharine
  Catharine  • 2019-07-10 15:02:12

  Ik vind het belangrijk dat er weer mooie kleine winkels komen, open, vrolijk, veel groen en gebouwen die passen bij de jaren 30 stijl van een deel van ons dorp. Ik geloof niet in een gezellig dorpsplein bij het Lorentzplein. Je zult altijd in de schaduw van de gebouwen zitten en het zal net zo kil worden als Hoofddorp of Amstelveen. Wat mij betreft kan dat beter een meer functioneel winkelplein zijn waar je ook een braderie kunt organiseren. Ik zou graag bij de Pa Verkuijllaan een gezellig plein willen met een terras dat makkelijk (ook te voet) toegankelijk is voor jong en oud, waar je koffie kan drinken van 's ochtends vroeg tot 's avonds, eventueel eten en af en toe een keer een muziekoptreden. De sfeer met de kerk, de winkels vd Pa Verkuijllaan en de ligging qua zon leent zich hier uitstekend voor.

  Hide 1 reactie
 • P en C
  P en C  • 2019-07-09 14:11:54

  Een gemoedelijke dorpskern, met leuke bijzondere winkeltjes. Geen hoge torenflats maar laagbouw. Een uitstraling die past bij het karakter van een dorp. Als we naar een groot winkelcentrum willen, hebben we Amsterdam, Hoofddorp en Amstelveen in de buurt. Mijn man en ik hebben echt gekozen om te wonen in een dorp in de buurt van Amsterdam. Ik zou het heel jammer vinden als Badhoevedorp een massaal winkelcentrum krijgt waardoor het dorpse gevoel, 'ons kent ons' verdwijnt.

  Hide 1 reactie
 • bewoner1
  bewoner1  • 2019-07-11 22:42:12

  Het plein zou de uitstraling moeten krijgen die je in Franse dorpjes aantreft: een plein met bankjes en platanen en een kleine fontein. Geen moderne kunstobjecten of sportobjecten die toch niet gebruikt worden zoals dat vreemde reuzenschaakbord in het park. Ook gen speelobjecten en wipkippen e.d. die zijn er al genoeg. Verder veel groen. Een en ander omringd met winkeltjes die passen in een dorp en die tot nu verdwenen zijn zoals kledingwinkel heren, schoenenzaak, damesmode etc. Geen reisbureaus en verzekeringskantoren en kozijnenwinkels waar je maar 1 keer in je leven naar toe gaat. Supermarkten zijn er ook al genoeg. Geen hoge flats, uitstraling jaren dertig vorige eeuw. En verder: bomen, bomen en nog eens bomen. Overal zijn de laatste jaren bomen in en rond Badhoevedorp verdwenen, het hele prachtige park van Badhoevedorp is gerooid en vervolgens meer dan gehalveerd en vol gezet met struikjes: vrijwel geen bomen. Dat mag wel gecompenseerd worden.

  Geen reacties
 • Sacha Scheepens
  Sacha Scheepens  • 2019-07-16 17:17:46

  Badhoevedorp verdient een warm gezellig karakter vol centrum, met mooie winkels, gezellige eetcafeetjes. Laagbouw, net zoals rest van dorp! De grote supermarkten aan de buitenkant met genoeg parkeergelegenheid, want zware boodschappen doe je niet met fiets! Al met al een knus groenrijk laagbouw centrum met zonnige terrasjes en kleine speciale winkels en een Hema! Oppassen voor hangplekken jongere! Daar zijn er al genoeg van in dorp, met de nodige overlast en vervuiling! Succes

  Geen reacties
 • els
  els  • 2019-07-12 20:49:33

  Ik heb de indruk dat het ontwerp van het centrum al vast ligt en dat het niet zoveel zin heeft om nieuwe ideeen in te dienen. Maar mocht ik het mis hebben, en dat hoop ik, dan hoop ik dat het huidige ontwerp wordt aangepast, want ik sluit me bij voorgaande reacties aan. Laat het alsjeblieft een gezellig dorpsplein zijn, niet zo koud en kil als amstelveen, hoofddorp, almere of nieuwegein, maar de sfeer die past bij een dorp. Open plein met bomen, zitjes en genoeg ruimte voor een markt, terrasjes, horeca en leuke winkeltjes. Sfeer met verschillende geveltjes en bakstenen, liefst zo laag mogelijk zodat er zoveel mogelijk zon komt. Sfeer als Breukelen, oud-sloten. veel ruimtelijker opgezet dan nu in de plannen is opgenomen. En waarom inderdaad geen dorpsplein daar waar de A9 lag bij de pa verkuijl laan. daar staat al een kerk en daar is ruimte en er zijn al leuke winkeltjes.

  Geen reacties
 • Schaapplesmanlaan
  Schaapplesmanlaan  • 2019-07-09 18:27:52

  Ik ben al geïnterviewd en mijn wensen kenbaar gemaakt. Heden avond was ik op de voorlichting in het Dorpshuis te badhoevedorp. Toen ik binnenkwam zag ik een 12 tal foto’s van bouwstijlen waar ik niet vrolijk van werd. Het meer en deel van d3 huizen gaven direct een zeer sombere indruk/ uitstraling. Dat is niet wat de gemiddelde bewoner van Badhoevedorp wil aan de rand van ons plein. Ons dorpplein moet een open karakter uitstralen met een diversiteit aan bouwstijlen die een openheid en vrolijkheid uitstralen. Het plein moet een ontmoeting plaats zijn voor kleuter tot bejaarden die elkaar kunnen ontmoeten in een horeca gelegenheid omringd door klein winkeliers. Dat er één supermarkt is is te accepteren, maar 3 op een locatie is te veel. De supermarkten moeten meer uit elkaar liggen. Dit geeft een verspreiding van mobiliteit in het dorp. Waardoor op het plein meer gerecreëerd kan worden.

  Geen reacties
 • Sjoukje
  Sjoukje  • 2019-07-22 11:46:10

  Dorpscentrum met leuke winkels (van MKB-ers en niet al die grote franchise ketens), restaurants, bars, waar mensen samen komen, de kans om elkaar te ontmoeten en sociaal actief te zijn. Daarnaast heel belangrijk dat het goed bereikbaar is voor de ouderen uit het dorp, minder- en invaliden. Niet te groots, het is en blijft een dorp, daar hechten wij waarde aan. De flats niet hoger dan die nu op het Lorentzplein staan, zeer belangrijk dat het plein lekker licht, open, groen en zonnig is, uitnodigend om lekker een terrasje te pikken in het zonnetje met die vriend/vriendin die je net bent tegen gekomen, of de week af te sluiten met een drankje.

  Hide 1 reactie
   • Yolanda Bultena
    Yolanda Bultena  • 2019-08-28 18:16:43

    Mee eens! Ik denk dat de bewoners van Badhoevedorp zelf prima weten wat ze willen! Vooral de horeca is er niet op vooruit gegaan. Een gezellig restaurantje en een cafétje met terras (waar je gewoon met geld kunt betalen en op het terras een sigaretje kunt roken, dus niet zo'n "juppentent" als de Waterwolf!).

    Geen reacties
 • Praastink
  Praastink  • 2019-07-09 18:40:02

  Als er dan toch hoogbouw moet komen dan geen blokkendozen, maar appartementen met puntdaken en verschillende kleuren baksteen. (b.v impressie Hof van Vleuten, Sleeuwijk, Bemmel, Spijkenisse) Zoveel mogelijk in de sfeer van het dorp blijven. Een plein(tje) met bomen en bloemperken en plek voor de markt.

  Geen reacties