Jouw Badhoevedorp

Media

Martine van Vliet is stedenbouwkundige en landschapsarchitect. Ze staat te popelen om ontwerpen voor het centrum te maken, maar daar heeft ze jullie hulp bij nodig! Ze gaat pas aan de slag nadat Badhoevedorpers zich hebben laten horen!

 

Martine van Vliet gaat ontwerpen maken voor het centrum. Ze vertelt wat er al vastligt en waar Badhoevedorpers nu over mee kunnen denken. Het gaat dus om de sfeer en de functies van het nieuwe dorpsplein en het uiterlijk van het dorpsplein en de gebouwen eromheen!

 

Wat gebeurt er met de input die jullie geven op JouwBadhoevedorp.nl? Dat worden uiteindelijk schetsontwerpen. Daar kan Badhoevedorp later op stemmen. Stedenbouwkundige en landschapsarchitect Martine van Vliet vertelt over 2 weken waarin Badhoevedorp kan meedenken over het nieuwe centrum. Omdat we iedereen de kans willen geven om mee te denken is dit uiteindelijk de hele maand juli én augustus geworden 💪. Daarom zal het stemmen op de schetsontwerpen ook iets later dan 'na de zomer' zijn, zoals Martine in het filmpje vertelt.

 

Winkeleigenaresse Yvonne Visser liet haar fantasie de vrije loop toen we haar vroegen naar het nieuwe centrum. Vol enthousiasme vertelde hoe ze het nieuwe dorpsplein graag zou willen zien. Raak je hierdoor ook geïnspireerd?

 

Babs en Stella Ponne van de dansschool vinden de ontmoetingsfunctie van het nieuwe dorpsplein belangrijk. Hierbij denken ze ook aan de jeugdige Badhoevedorpers en de ouders die tijdens het spelen op terrasjes zitten. We zien het al bijna voor ons!

 

Henk Schaap woont al 25 jaar in Badhoevedorp én is lid van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp. Ook Henk vroegen we naar het nieuwe dorpsplein en de gebouwen eromheen. Zijn ideeën gaan over water en dorpsgroen!

 

Juwelier Dennis Bijlsma vindt vooral de sfeer van het nieuwe plein belangrijk. Dat komt goed uit, want dat is één van de onderwerpen waarover Badhoevedorp nu kan meedenken!