Jouw Badhoevedorp

Ga terug

doorstroming veiligheid plein

charles charles  •  24-08-2019  •    Geen reacties  • 

Oost/West verbinding binnen het dorp, het plan om de Zeemanlaan door te snijden veroorzaakt zo dadelijk sluip verkeer via de kleine straten. Verkeersveiligheid en woongenot van de wijken/straten komen onderdruk.

Het idee om nieuwe bewoners van Quatrebas helemaal om te laten rijden via de Schipholweg is absurd.

Het idee om 3 supermarkten rond een plein te plaatsen bevorderen niet de gezelligheid , saaie puien en 's avonds onveilg. Tevens wordt een extra druk gelegd op verkeersstromen en parkeergelegenheden. Decentralisatie zoals nu met de nieuwe Vomar is uitstekend, goede parkeer gelegenheid , publiek is hier zeer over te spreken. Waarom houdt Gemeente dan vast aan het centraliseren van de supermarkten?

Bevreemd dat er geen goede relatie wordt gelegd tussen de plannen Sloterbrug en de effecten hiervan op het centrum Badhoevedorp, en zeker in relatie tot doorstroming verkeer via de Zeemanlaan.

Een idee zou kunnen zijn om een klein deel van de groen strook tussen Sloterweg en Kamerlingh Onnesweg toch in te richten voor een secundaire weg. Goede bereikbaarheid en verkeersveilig worden hiermee geborgd voor het publiek.

N.B er zijn budgettair middelen hiervoor, daar verplaatsing A9 binnen begroting is gebleven.Het af-financieren van het project valt lager uit derhalve kan met een minder aantal geplande woningen/flats worden volstaan.

Badhoevedorp kent twee "winkelstraten", de Sloterweg en de Pa Verkuijllaan. In de plannen van de Gemeente wordt de functie van de Pa Verkuijllaan onderbelicht. Met stelt, buiten Centrum ??. Dit in tegenstelling tot de belangrijke functie welke de Pa Verkuijllaan vervult , en naar mijn mening een winkelstraat van hoger kwalitatief gehalte als de Sloterweg.

Waarom staat Gemeente niet open voor het idee om op de groen strook tussen de Pa Verkuijllaan en Sloterweg hier een plein met kiosken te ontwikkelen, hiermee verbind men gelijk de winkelstraten aan elkaar en bevordert het winkelgedrag van de consument/bewoner Badhoevedorp

 

Reacties (0)


Je moet je aanmelden of inschrijven om deel te nemen.