Jouw Badhoevedorp

Ideeën voor het centrum van Badhoevedorp

Horeca en winkels

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Karin Voskuilen

Een dorpsplein met veel groen.

Veel bomen, heggen en gras en grind, kijk naar het centrum van Laren.

Absoluut niet alleen steen zoals in Hoofddorp.

Met diversiteit van horeca en winkels.

Ik ben het oneens 3%
92 stemmen

voorstellen voor sfeer en voorzieningen

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Eva

Uitstraling gebouwen: De huidige gebouwen met de lage overkapping doen verouderd aan. Wij zouden graag een meer open structuur zien, liefst baksteen of anderszins warme uitstraling van de facades. Vaste plantenbakken geven sfeer en verkeersveiligheid. Het zou fijn zijn als er een fietspad is zodat fietsers wel het plein kunnen oversteken maar over de daarvoor aangewezen route. Het zou fijn zijn als rekening wordt gehouden met de bestrating in verband met regen, het regenwater zou opgevangen kunnen worden om de perken mee te besproeien: watermanagement is een belangrijk thema.

Voorzieiningen openbare ruimte/plein: Het zou mooi zijn als er op het plein meerdere voorzieiningen uitkomen, dus naast winkels bijvoorbeeld ook een bibliotheek (dan is die ook uit de tijdelijke behuizing). Het is fijn als een plein voor meerdere bevolkingsgroepen aantrekkelijk is zodat er op alle momenten van de dag iets te beleven valt (behalve 's nachts uiteraard). Hiervoor denk ik aan: Het kleine speeltuintje zoals nu ter hoogte van de Zeeman zie ik graag terug op het plein, eventueel in uitgebreide vorm. Bankjes en groen en evt een fontijn nodigen uit tot rustig recreeeren en ontmoeten. Een terras op het plein geeft gezelligheid, met uitzicht op het speelelement kunnen dan de ouders en de kinderen zich tegelijk vermaken.

Eva

Ik ben het oneens 7%
28 stemmen

Dorpsplein

  1 reactie  •  07-07-2019  •  Robert

Ik zou het op prijs stellen als er een dorpsplein komt met een water element en rondom horeca en winkeljes zodat er wat reiring is en een plek waar iedereen samen kan komen iets drinken en de kinderen kunnen spelen. Maar ook kunnen dat op het plein andere activiteiten plaats vinden. En daar zouden dan alle winkels die nu verspreid zijn langs kunnen liggen zodat je een lekker rondje kan lopen als je wil winkelen. 

Ik ben het oneens 8%
42 stemmen

Bio supermarkt, woensdag markt, borrelen, lunchen, groen en water

  Geen reacties  •  09-07-2019  •  Sabine1977

Een centrum met een plein met groen en water waar je kunt winkelen, lekker kunt lunchen borrelen op een terras, goed uit eten kunt gaan. Winkels zoals Hema, en een biologische supermarkt zouden echt een aanwinst zijn (Marqt, Eko Plaza). Tevens mag de woensdag markt op het plein uitgebreider en een fijne gelegenheid om te sporten.

 

Ik ben het oneens 12%
32 stemmen

Woningen voor starters

  3 reacties  •  10-07-2019  •  Stephanie

Ik mis betaalbare woningen voor jonge (alleenstaande) starters... Zou leuk zijn als jongeren die hun hele leven in Badhoevedorp wonen, daar ook kunnen blijven. 

Ik ben het oneens 5%
37 stemmen

multifunctionele fontein

  Geen reacties  •  13-08-2019  •  BBO (BewonerBadhoevedorpOost)

Ik pleit voor een grote ronde multifunctionele fontein midden op het plein: als spetterbadje voor kinderen in de zomer, als schaatsbaantje 's winters en af te dekken als een podium en in te zetten voor evenementen.

Ik ben het oneens 0%
2 stemmen

Geen gebouwen groter dan twee verdiepingen.

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Richard

Bouw alsjeblieft geen appartementsgebouwen die uitkijken op de tuinen van de huizen die zich naast het ontwikkelingsgebied bevinden. Dat zou de privacy van de eigenaren wegnemen en de waarde van die huizen verminderen. Een dergelijk plan zou voor de rechtbank moeten worden aangevochten.  Laten we er een groene plek (lees: een park) van maken.

Ik ben het oneens 17%
46 stemmen

Lange brede sloot of vijver met bankjes om op te zitten

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  leefomgeving

Als er een lange brede sloot of vijver gemaakt wordt, dan is dit in de zomer een prachtig stukje natuur in Badhoevedorp. Voor dieren een ideale plek . In de winter kan deze sloot gebruikt worden om te schaatsen.  Bankjes bij deze sloot of vijver plaatsen, zodat jong en oud hiervan kan genieten.

Ik ben het oneens 6%
50 stemmen

Dorpsplein met een ontmoetingskarakter

  Geen reacties  •  09-07-2019  •  Schaapplesmanlaan

Wens is een dorpsplein met centraal een waterpartij in de vorm van fontein( a la ontwerp in winkelcentrum Amstelveen) waar kinderen zich kunnen vermaken . Omgeven door klein horeca gelegenheden en kleine winkelpanden waar inkleine ondernemers hun waren kunnen aanbieden. Ook interssant voor de toekomstige touristen.  Meer levendigheid in ons dorpscentrum.

Ik ben het oneens 8%
24 stemmen

Hondenveld/-gebied

  Geen reacties  •  11-08-2019  •  Barbie

Kan er een hondenveld of gebied komen waar honden los kunnen lopen en met andere honden kunnen rennen. Bankjes erbij voor de baasjes. Hek eromheen zodat de honden niet weg kunnen lopen.

Ik ben het oneens 25%
4 stemmen

HEMA

  3 reacties  •  05-07-2019  •  Anique

Ik zou héél graag een HEMA in het dorp zien, dit zou echt een aanwinst zijn voor het dorp. Ook een leuk koffietentje waar je goede koffie kan drinken, ontbijten en lunchen zou het dorp goed doen. Een leuk terras waar je niet aan de weg zit.

De leegstand van de winkelruimte nu doet de sfeer en het uiterlijk van het dorpsplein weinig goeds, hier zou iets aangedaan moeten worden. Eventueel opvullen met leuke tijdelijke pop-up winkels bijvoorbeeld.

Ik ben het oneens 7%
86 stemmen

Gebruik van natuurlijke bouwmaterialen

  1 reactie  •  14-07-2019  •  M

Als er toch al beslist is over de hoogte en het aantal gebouwen, waar het merendeel van de inwoners tegen is, dan biedt ecologisch bouwen wellicht nog een optie tot enige acceptatie van de nieuwe plannen. Ik denk hierbij aan gebouwen van hout, eventueel met groendaken.

Hout biedt een makkelijke manier om de CO2-uitstoot - de voornaamste oorzaak van klimaatverandering - te beperken, door het vermogen van bossen en hout(producten) om koolstof vast te leggen cq vast te houden. Het mooie aan hout is dat het hernieuwbaar is. De overheid en gemeenten stellen steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid, energieneutraal en ecologisch bouwen. Hout is als bouwmateriaal dan de meest logische keus. Voor de betrokken partijen/supermarkten is het tevens een mooie showcase om te laten zien hoe ze begaan zijn met duurzaamheid. Met name voor een dorp onder de rook van Schiphol, waar al het groen al aan het verdwijnen is, is dit een mooie oplossing. 

In aanvullig daarop zou ik graag willen zien dat open gebieden in het dorp opgevuld worden met groen en met elkaar verbonden worden door groen. We hebben allemaal recent gelezen en gehoord over de luchtverontreiningin in ons dorp en de plannen om het aantal vluchten van Schiphol verder uit te breiden. Terwijl overal over de wereld (van Londen tot Breda) het belang van stadsparken erkend wordt met het oog op het behalen van klimaatdoelstellingen, wordt juist hier bij ons al het groen weggehaald. Laten we dan op die plekken waar het mogelijk is juist zoveel mogelijk groen terug plaatsen (evt in combinatie met water zoals door anderen voorgesteld) en zo het lange termijn denken promoten, in plaats van alleen maar op korte termijn te denken en zoveel mogelijk huizen te plaatsen om de omleg van de A9 te financieren.

Ik ben het oneens 0%
26 stemmen

Verkeersveiligheid

  Geen reacties  •  05-07-2019  •  MelanieW

Mijn dochter van 7 is een heel verantwoordelijk meisje en zou eigenlijk best alleen een boodschapje kunnen doen. Helaas gaat dat niet omdat ze niet lang genoeg is om over geparkeerde auto's heen te kijken. Daardoor moet ze steeds half de weg op stappen om te zien of er wat aankomt met als risico dat ze dan toch geschept wordt door een fietser, brommer of auto. Gevolg is dat ze eigenlijk alleen maar om ons eigen blok (we wonen in de Keesomstraat) kan lopen zonder dat er een volwassene meegaat. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat het dorpscentrum zo wordt dat kinderen en mensen die zich moeten verplaatsen in een scootmobiel of rolstoel goed overzicht hebben en geen hinder hebben van geparkeerde auto's. Ook de bevoorrading van de supermarkten zou zo moeten zijn dat voetgangers daar geen hinder van hebben op het plein. Ik vind het nu echt levensgevaarlijk als de Lidl en de AH voor de 1000ste keer een vrachtwagen op de Zeemanlaan hebben die staat te steken en te doen om dichtbij genoeg te komen. In Amstelveen hebben ze in het stadshart een heel groot marktplein, wanneer er geen markt is, zie je dat vooral fietsers en brommers van alle kanten kris kras er overheen scheuren terwijl midden op het plein een klimrek staat! Voor ons plein zou ik graag zien dat er een duidelijk separaat fietspad komt, waardoor je minder snel botsingen hebt met voetgangers en spelende kinderen. Overigens zou zo'n leuk klimrek natuurlijk wel echt super zijn!

Ik ben het oneens 8%
43 stemmen

Sfeervol dorpscentrum met veel groen en geen hoogbouw

  7 reacties  •  08-07-2019  •  r_beem82

Het is belangrijk dat het centrum van Badhoevedorp dezelfde sfeer krijg als de rest van het dorp. Dit betekent veel groen en alleen laagbouw. Het is belangrijk dat de bouwstijl aansluit bij de jaren 30, waartussen mijn inziens geen hoogbouw past.

Ik ben het oneens 5%
79 stemmen

Punten tbv een gezellig én functioneel dorpsplein

  Geen reacties  •  10-07-2019  •  Effeitsma

- veel groen

- fontein met zitplaatsen (met waterkraan)

- horeca

- kleinschalige winkels met eigen formule

- spreiding van winkelformules

- supermarkten niet in het centrum maar er net buiten

- autovrij of eenrichtingsverkeer

- sfeervolle straatverlichting

- sfeervolle maar functionele bestrating

- authentieke en moderne architectuur 

- ruimte voor terrassen en markt

- ruimte voor pop-up stores

 

Ik ben het oneens 3%
41 stemmen

buitenzwembad

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  leefomgeving

Misschien dat bij de sporthoeve een buitenbad gerealiseerd kan worden

?

Ik ben het oneens 20%
30 stemmen

ruimte voor schaatsbaan en kerstmarkt in december

  Geen reacties  •  30-07-2019  •  edithcohen

Elk jaar wordt er in Laren op t plein, een tijdelijke schaatsbaan opgezet met een een kerstmarkt. dat zou ontzettend leuk zijn in ons dorpscentrum. Er wonen in badhoevedorp veel kinderen, die dat heel leuk zouden vinden. 

Ik ben het oneens 4%
24 stemmen

Participatie Centrumgiebied

  2 reacties  •  11-07-2019  •  Hubertus

Als dit de participatie is dan gaat het helemaal fout. Het zou neerbuigend naar de bewoners van Badhoevedorp zijn als dit de participatie is. Hopelijk is dit niet de bedoeling en gaat de architect tin gesprek met bewoners en vertegenwoordigers voor zij aan het ontwerpen slaat.

Citaat: De overheid, daartoe genoodzaakt door onder andere de gevolgen van de hippie- en provo-beweging, kwam in eerste instantie met het toenmalige toverwoord inspraak. Burgers kregen "inspraak" in ambtelijke procedures, en werden gehoord door de overheid. In de praktijk kwam dat veelal erop neer, dat overheidsdiensten de wettelijk verplichte inspraakronde hielden, waarbij zij de burger aanhoorden, zonder dat zij op enige wijze verplicht waren ook daadwerkelijk consequenties eraan te verbinden. Daarop werd de term participatie gelanceerd: mensen wilden structureel actief meedoen, niet slechts een recht om verbale kanttekeningen te mogen plaatsen, waartoe veel inspraakprocedures al snel waren verworden.

Participeren is met elkaar in gesprek zijn en meningen uitwisselen om SAMEN tot een bepaald gedeeld en gedragen resultaat te komen. Het plaatsen van “Nieuwe Ideeën” op een website is geen participatie.

Ik ben het oneens 37%
3 stemmen

Parkeergelegenheid

  1 reactie  •  09-07-2019  •  nicovandriel

Een gezellig dorpsplein met winkels, horeca, terrasjes, veel groen, fietsenstalling en parkeergelegenheid.

Ik ben het oneens 29%
3 stemmen

Het LINT (4 mtr. breed asfalt)

  Geen reacties  •  10-07-2019  •  Jan Kloppenburg

Als ik juist ben geïnformeerd, kom dit lint OP de aanwezige sloot die pal achter de appartementen "De DRIE BOGEN" loopt en wordt deze sloot VERLEGD naar de andere kant van het asfalt, de centrum-kant dus. Dit is ONACCEPTABEL! De huidige sloot moet blijven met het asfalt er naast, aan de centrum-kant. Ik hoop maar dat ik verkeerd ben ingelicht. Namens 78 bewoners: Jan Kloppenburg.

Ik ben het oneens 50%
Geen stemmen

De belangrijkste dingen zijn al beslist

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Richard

Jullie vragen om ideeën, maar dan zeggen jullie dat de hoogte van de gebouwen en de situering van de gebouwen al bepaald zijn. Dus ik denk dat jullie vragen om ideeën over louter cosmetische dingen terwijl jullie in feite al de meest substantiële beslissingen hebben genomen zonder enig overleg met de inwoners van Badhoevedorp. Dat is een beetje arrogant (en mogelijk illegaal).  Welke juridische autoriteit hadden jullie om die substantiële beslissingen te nemen zonder de huiseigenaren te raadplegen die een negatieve invloed zullen ondervinden?  Maar zelfs dat kan acceptabel zijn als jullie zo'n slecht plan niet hebben gemaakt. Grote gebouwen in een smalle strook land proppen is een vreselijk idee. Denk aan: lawaai, verkeer, parkeren, verlies van eigendomswaarde in de omgeving.....

Ik ben het oneens 30%
11 stemmen

Wat aandacht voor de kinderen

  Geen reacties  •  15-07-2019  •  Mayar

Ik zou graag een pierenbadje willen voor de kinderen

 

Ik ben het oneens 56%
-1 stemmen

Op zoek naar de tekeningen die al vast staan.

  5 reacties  •  19-07-2019  •  Rob

Als deze tekeningen al gemaakt zijn hoe zien deze er dan uit. Nu is er nog wel een kleine wijzigingin aan te brengen.

Straks als de grondstoffen er al staan hoeft het niet meer.

Met dank,

Rob Kuijper

Ik ben het oneens 0%
Geen stemmen

Watervoorziening

  Geen reacties  •  18-07-2019  •  AF

Een leuke buiten watervoorziening waar kinderen lekker kunnen spelen met een brasserie, bankjes, mooie straatlantaarns en kleurrijke bloembakken en bomen. Waar mensen van alle leeftijden gezellig kunnen samenkomen en wat ook goed toegankelijk is voor minder valide.

Ik ben het oneens 40%
1 stem

Groen, water en authentieke bouwstijl.

  Geen reacties  •  11-07-2019  •  Seb

Het liefst autovrij. Veel groen, grachtje of een pleinfontein (of beide) met gebouwen in een bouwstijl dat past bij een authentiek dorpscentrum. Horecagelegenheid met terras (een grand cafe a la Novels in Zaandam met een enkele koffietent zou voldoende zijn), het moet ook weer niet leiden tot overlast. Voldoende verlichting zodat er 's avonds geen donkere en onveilige plekken zijn. 

 

Ik ben het oneens 25%
8 stemmen

Ideeën

Hierboven lees je de ideeën voor het centrum van Badhoevedorp.

.

Sommige 'voorwaarden', zoals waar de gebouwen komen en hoe groot ze worden, staan al vast. Het gaat om ideeën over de sfeer en de functies van het nieuwe dorpsplein en het uiterlijk van het dorpsplein en de gebouwen eromheen! Heb je een idee voor het nieuwe centrum van Badhoevedorp? Gebruik dan de knop 'Nieuw idee'! Als je bent 'aangemeld' kun je reageren op bestaande ideeën en deze beoordelen met de knoppen 'Eens' of 'Oneens'.