Jouw Badhoevedorp

Ideeën voor het centrum van Badhoevedorp IS GESLOTEN!

Freerun/ uitdaging creëren rondom de dorpshuis-plas

  1 reactie  •  27-08-2019  •  MRDK

Ik zou graag zien dat (uiteraard met natuurlijke materialen) er meer uitdaging komt voor de kinderen van ong 8+. De meeste speeltuintjes zijn nu voor de kleintjes.

Een mooie gelegenheid om wat klim/spring/ren mogelijkheden te maken is volgens mij rondom de nieuwe plas bij het dorpshuis (Met gebruikmaking vh gekapte hout?).

Misschien ook meteen leuk om hier in de toekomst een kleinschalige recreatiepark van te maken. Gewoon waar je een handdoekje neer kunt leggen en de kinderen kunt laten ravotten met water.

Ik ben het oneens 0%
12 stemmen

Dorpsplein

  Geen reacties  •  29-08-2019  •  Sandra

Ik zou graag zien dat er meer ondernomen word op het plein, schaatsbaan, kerstmarkt, koningsdag, kermis uitbreiden, mischien zelfs een muziek festijn zoals meerlive etc meer winkels om te winkelen. Mischien de flats en winkels iets moderner renoveren zodat deze beter bij het dorps aanzicht passen.. verder geen extra flats neerzetten maar laagbouw of maissionettes de losse pandjes op het plein groenteboer etc laten voor wat het is.. dat brengt sfeer en zeker geen gezondheidscentrum op het plein.. dat hoort niet op een dorpsplein ! Mischien een soort jeugdhonk voor de wat oudere kinderen wie niet meer in de speeltuin spelen waar af en toe een feestje is, Verder leuke aankleding met veel groen, hout en een fontein!  

Ik ben het oneens 13%
6 stemmen

Bloemen aan lantaarnpalen e.d

  1 reactie  •  22-08-2019  •  Niels

wat ook sfeervol is zijn bloemenkorfen aan lantaarnpalen door het dorp heen. Je ziet dit vaker bij dorpjes. Dit maakt het ook kleurrijker en goed voor de flora en fauna.

in de winter kun je daar weer winterse platen  of kerstversiering in doen.

Ik ben het oneens 0%
28 stemmen

ruimte voor schaatsbaan en kerstmarkt in december

  Geen reacties  •  30-07-2019  •  edithcohen

Elk jaar wordt er in Laren op t plein, een tijdelijke schaatsbaan opgezet met een een kerstmarkt. dat zou ontzettend leuk zijn in ons dorpscentrum. Er wonen in badhoevedorp veel kinderen, die dat heel leuk zouden vinden. 

Ik ben het oneens 6%
50 stemmen

Horeca en winkels

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Karin Voskuilen

Een dorpsplein met veel groen.

Veel bomen, heggen en gras en grind, kijk naar het centrum van Laren.

Absoluut niet alleen steen zoals in Hoofddorp.

Met diversiteit van horeca en winkels.

Ik ben het oneens 3%
124 stemmen

HEMA

  3 reacties  •  05-07-2019  •  Anique

Ik zou héél graag een HEMA in het dorp zien, dit zou echt een aanwinst zijn voor het dorp. Ook een leuk koffietentje waar je goede koffie kan drinken, ontbijten en lunchen zou het dorp goed doen. Een leuk terras waar je niet aan de weg zit.

De leegstand van de winkelruimte nu doet de sfeer en het uiterlijk van het dorpsplein weinig goeds, hier zou iets aangedaan moeten worden. Eventueel opvullen met leuke tijdelijke pop-up winkels bijvoorbeeld.

Ik ben het oneens 8%
108 stemmen

Groen en schaduw.

  Geen reacties  •  26-08-2019  •  Marjon Broeks

Beste Badhovedorpers,

Ik denk dat een groen centrum, met bomen en veel schaduw prettig winkelen is. geen donkere stenen, dat trekt warmte aan. Een vriendelijke uitstraling: hout, mooie materialen, ijzer, mooie steentjes en een mooie stoepen.

Volgens mij is een hondencafe ook een goed idee, een omheind terrein, waar je hond vrij kan rondlopen en je een kop koffie kunt drinken.

Ik ben het oneens 0%
19 stemmen

doorstroming veiligheid plein

  Geen reacties  •  24-08-2019  •  charles

Oost/West verbinding binnen het dorp, het plan om de Zeemanlaan door te snijden veroorzaakt zo dadelijk sluip verkeer via de kleine straten. Verkeersveiligheid en woongenot van de wijken/straten komen onderdruk.

Het idee om nieuwe bewoners van Quatrebas helemaal om te laten rijden via de Schipholweg is absurd.

Het idee om 3 supermarkten rond een plein te plaatsen bevorderen niet de gezelligheid , saaie puien en 's avonds onveilg. Tevens wordt een extra druk gelegd op verkeersstromen en parkeergelegenheden. Decentralisatie zoals nu met de nieuwe Vomar is uitstekend, goede parkeer gelegenheid , publiek is hier zeer over te spreken. Waarom houdt Gemeente dan vast aan het centraliseren van de supermarkten?

Bevreemd dat er geen goede relatie wordt gelegd tussen de plannen Sloterbrug en de effecten hiervan op het centrum Badhoevedorp, en zeker in relatie tot doorstroming verkeer via de Zeemanlaan.

Een idee zou kunnen zijn om een klein deel van de groen strook tussen Sloterweg en Kamerlingh Onnesweg toch in te richten voor een secundaire weg. Goede bereikbaarheid en verkeersveilig worden hiermee geborgd voor het publiek.

N.B er zijn budgettair middelen hiervoor, daar verplaatsing A9 binnen begroting is gebleven.Het af-financieren van het project valt lager uit derhalve kan met een minder aantal geplande woningen/flats worden volstaan.

Badhoevedorp kent twee "winkelstraten", de Sloterweg en de Pa Verkuijllaan. In de plannen van de Gemeente wordt de functie van de Pa Verkuijllaan onderbelicht. Met stelt, buiten Centrum ??. Dit in tegenstelling tot de belangrijke functie welke de Pa Verkuijllaan vervult , en naar mijn mening een winkelstraat van hoger kwalitatief gehalte als de Sloterweg.

Waarom staat Gemeente niet open voor het idee om op de groen strook tussen de Pa Verkuijllaan en Sloterweg hier een plein met kiosken te ontwikkelen, hiermee verbind men gelijk de winkelstraten aan elkaar en bevordert het winkelgedrag van de consument/bewoner Badhoevedorp

 

Ik ben het oneens 0%
4 stemmen

Dorpse uitstraling voor de nieuwbouw woningen/flat.

  Geen reacties  •  31-07-2019  •  Niels

woning graag een dorpskarakter geven. Geen moderne strakke bouw zoals in hoofddorp maar behoud het gevoel van een dorp. 

Ik ben het oneens 0%
19 stemmen

Lange brede sloot of vijver met bankjes om op te zitten

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  leefomgeving

Als er een lange brede sloot of vijver gemaakt wordt, dan is dit in de zomer een prachtig stukje natuur in Badhoevedorp. Voor dieren een ideale plek . In de winter kan deze sloot gebruikt worden om te schaatsen.  Bankjes bij deze sloot of vijver plaatsen, zodat jong en oud hiervan kan genieten.

Ik ben het oneens 7%
71 stemmen

Punten tbv een gezellig én functioneel dorpsplein

  Geen reacties  •  10-07-2019  •  Effeitsma

- veel groen

- fontein met zitplaatsen (met waterkraan)

- horeca

- kleinschalige winkels met eigen formule

- spreiding van winkelformules

- supermarkten niet in het centrum maar er net buiten

- autovrij of eenrichtingsverkeer

- sfeervolle straatverlichting

- sfeervolle maar functionele bestrating

- authentieke en moderne architectuur 

- ruimte voor terrassen en markt

- ruimte voor pop-up stores

 

Ik ben het oneens 3%
63 stemmen

Bio supermarkt, woensdag markt, borrelen, lunchen, groen en water

  Geen reacties  •  09-07-2019  •  Sabine1977

Een centrum met een plein met groen en water waar je kunt winkelen, lekker kunt lunchen borrelen op een terras, goed uit eten kunt gaan. Winkels zoals Hema, en een biologische supermarkt zouden echt een aanwinst zijn (Marqt, Eko Plaza). Tevens mag de woensdag markt op het plein uitgebreider en een fijne gelegenheid om te sporten.

 

Ik ben het oneens 12%
42 stemmen

Woningen voor starters

  3 reacties  •  10-07-2019  •  Stephanie

Ik mis betaalbare woningen voor jonge (alleenstaande) starters... Zou leuk zijn als jongeren die hun hele leven in Badhoevedorp wonen, daar ook kunnen blijven. 

Ik ben het oneens 7%
54 stemmen

Dorpsplein

  1 reactie  •  07-07-2019  •  Robert

Ik zou het op prijs stellen als er een dorpsplein komt met een water element en rondom horeca en winkeljes zodat er wat reiring is en een plek waar iedereen samen kan komen iets drinken en de kinderen kunnen spelen. Maar ook kunnen dat op het plein andere activiteiten plaats vinden. En daar zouden dan alle winkels die nu verspreid zijn langs kunnen liggen zodat je een lekker rondje kan lopen als je wil winkelen. 

Ik ben het oneens 7%
65 stemmen

buitenzwembad

  1 reactie  •  06-07-2019  •  leefomgeving

Misschien dat bij de sporthoeve een buitenbad gerealiseerd kan worden

?

Ik ben het oneens 23%
38 stemmen

Buiten Zwembad

  Geen reacties  •  26-08-2019  •  Marjon Broeks

Ik zou heel graag zien dat er een buiten zwembad in Badhoevedorp komt, nu er nog plek is, Hoe gaaf zou het zijn als dit zwembad natuurwater heeft, langgerekt is en dat je er 's winters op kan schaatsen? Hoeft natuurlijk niet, het kan ook een gewoon buitenzwembad zijn. Een buiten zwembad heeft veel voordelen; iedereen, jong en oud moet meer bewegen, er is vermaak in de zomervakanties, kinderen gaan weer naar buiten, een leuke ontmoetingsplek, niet alleen in de zomer. Je kunt hangjongeren inzetten als bewakers. Je kunt er een leuke koffie/lunchtent/ bij maken waar je ook andere aktiviteiten kunt organiseren, theatertje oid. je kunt het zwembad duurzaam/ groen maken door zonne energie. Er is in het verleden veel geld uitgegeven aan een hangplek voor jongeren. Deze plek is ook allang weer gesloten en er is  een jeu de boules veld gekomen, maar waarom geen  buiten zwembad? de temperatuur stijgt, we krijgen meer hittegolven, doe ons een buitenzwembad. 

 

Ik ben het oneens 25%
6 stemmen

Betaalbare appartementen/woningen

  Geen reacties  •  13-07-2019  •  Iris

Betaalbare nieuwbouw appartementen/woningen voor jongere mensen. 

Ik ben het oneens 19%
31 stemmen

Sfeervol dorpscentrum met veel groen en geen hoogbouw

  8 reacties  •  08-07-2019  •  r_beem82

Het is belangrijk dat het centrum van Badhoevedorp dezelfde sfeer krijg als de rest van het dorp. Dit betekent veel groen en alleen laagbouw. Het is belangrijk dat de bouwstijl aansluit bij de jaren 30, waartussen mijn inziens geen hoogbouw past.

Ik ben het oneens 6%
107 stemmen

Een winkelcentrum met veel groen

  Geen reacties  •  27-07-2019  •  Lennie1973

Een winkelcentrum met veel groen met name bomen en beschutte plekken want de zon in de zomer schijnt heel fel

Ik ben het oneens 0%
17 stemmen

Grote maten modezaak

  Geen reacties  •  06-07-2019  •  Rien Blankenstein

Een modezaak voor de grotere maten ontbreekt in Badhoevedorp. Mensen die niet zo mobiel zijn, zijn van anderen afhankelijk om ze b.v. naar Haarlem te brengen. Ook een handwerkzaak (quilten e.d.) zou m.i. Een aanwinst zijn voor het dorpshart.

Ik ben het oneens 81%
-16 stemmen

Parkje met een pierenbadje

  Geen reacties  •  05-07-2019  •  Mani

Pierenbadje voor de kinderen

Ik ben het oneens 43%
9 stemmen

DORPSPLEIN MET MOBIELE BOMEN

  Geen reacties  •  18-07-2019  •  Jan Kloppenburg

Ik begrijp dat hier bomen geplant worden. Als dat inderdaad het plan is, dan is dit plein meteen ONBRUIKBAAR voor andere wat grotere evenementen, zoals bv. een grote tent. IDEE: plant, daarvoor geschikte, bomen in zogenaamde kuubskisten (1 x 1 x 1 meter, desnoods wat groter) en monteer daar wielen onder, die alleen door de gemeente bediend kunnen worden, waardoor ons plein toch ook voor andere doeleinden beschikbaar is.

Ik ben het oneens 39%
3 stemmen

30 kilometerzone

  Geen reacties  •  11-08-2019  •  Barbie

Graag een 30-km zone invoeren in het dorpscentrum, en eigenlijk in heel Badhoevedorp. Er wordt veel te hard gereden. Zet maar wat flitspalen neer.

Ik ben het oneens 17%
8 stemmen

reuring..!

  1 reactie  •  07-07-2019  •  erickvloeberghs

Graag meer muziek en 'reuring' in de dorpskern graag.

Dus ruimte voor optredens (open podium?), een kroeg met een podium, terras etc.. Zodat er niet alleen 'tijdens winkeluren' iets te beleven is.

Ik ben het oneens 54%
-3 stemmen

Starbucks

  Geen reacties  •  13-07-2019  •  Keplerstraat

Voor een jonge inslag, mooie trekker naar het centrum waardoor er een economische driver ontstaat voor meer ondernemers in en omgeving van het centrum.

Ik ben het oneens 79%
-19 stemmen

Ideeën

Ideeën voor het centrum van Badhoevedorp is gesloten!

.

JouwBadhoevedorp.nl is nu gesloten. In de maanden juli en augustus kon Badhoevedorp meedenken over de functies, de sfeer en het uiterlijk van het nieuwe dorpsplein en de stijl van de gebouwen eromheen! We gaan aan de slag met de ideeën en stemmen om te zien waar de voorkeur naar uitgaat. Nieuwe ideeën (na 31 augustus) kunnen we niet meer meenemen.